Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 4 Mayıs 2024 Cumartesi 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
18.218.127.141
0
84
623
424
20651
1871488 / 2591994
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24.11.2011 
Öğretmen olduktan sonra anladım, öğretmenliği anlatabilmenin ne derece güç bir iş olduğunu. Oysa nice şiirler okudum öğretmenliğe dair, nice konuşmalara tanıklık ettim. Aşinaydım bu güne, bu günün anlam ve önemine. Oysa şimdi biliyorum ki, bu meslekte yaşadıklarımın tamamını anlatmaya kalksam, ne bu biçare kağıda sığarım, ne de bir 

günlük öğretmenler gününe.
Öğretmen, malzemesi insan olan bir mimardır. Gelecekler inşa eder. Çok iyi bilir ki, her çocuk önemlidir ve toplumun küçük bir parçasıdır. Daha iyi, daha güzel ve daha aydınlık bir gelecek için her bireyin milli ve manevi değerleri özümsemiş halde yetişmesi gereklidir. Sorumluluğu büyüktür öğretmenin, çalışır, çabalar, uykusuz kalır… Ancak iyi bir insan yetiştirdiği zaman yüreği ferahlar.
Öğretmen, ülke sevdasına gönül vermiş bir neferdir. Esirgemez hiçbir zaman kendini, yeri gelir cephede en önde girer savaşa, yeri gelir elinde kalemiyle övgüler dizer barışa… Ayırt etmez vatanın hiçbir yerini. Bir bakarsınız, Karadeniz’de çay bahçelerinde, bir bakarsınız Doğu Anadolu’nun kuru bozkırında… Ege’de zeybek olur şahlanır, Çankırı’da yaran olur demlenir. Tepesinde bir bayrak olsun, elinde bir parça tebeşir, yeter kendisine, toplar çevresine çocukları, devam eder dersine… Çocukların gözünde gördüğünde kendini, eğer başını, keyiflenir.
Öğretmen, hiç sönmeyecek meşaledir. O varsa, karanlık yoktur. Bir nakkaş titizliğiyle işler, biçimlendirir genç ve körpe dimağları. Üzerine üzerine gider korkuların, cehaletin. O yürüdükçe aydınlanır karanlıklar. O umut saçar, ışık saçar. Yalnızca ilmin aydınlığında ışıldar.
Öğretmen, her insanın çocukluğuna dair anlattığı en güzel hatıradır. Var mıdır aramızda ilkokul öğretmenini hatırlamayan? Var mıdır ilk gençlik yıllarında kendisine örnek aldığı bir öğretmeni olmayan? Aradan yıllar geçse de, ne çocuk unutur öğretmenini, ne de öğretmen öğrencisini. Yalnızca hatırlandıkça sevinir.
Öğretmen,
Kimi zaman bahar güneşidir; içinde tomurcuklar gizli, kuru bir dalı güldürür, kimi zaman sağanak bir yağmurdur, hırçın gençlik yangınlarını söndürür.
Öğretmen,kimi zaman rahmettir; kurak düşüncelere damla damla can verir. Kimi zaman nasihattır; ana baba sözünden önce gelir.
Öğretmen, kimi zaman küçücük bir yüreğin içini döktüğü sırdaş, kimi zaman okul bahçesinde birlikte oyun oynanılan arkadaş.
Öğretmen vefadır, öğretmen berekettir, öğretmen tükenmeyen ümittir…
Sözün özü öğretmen;
Hayatın kendisidir ve hayat ancak öğretmenle anlam bulacaktır…
Değerli öğretmenlerimiz gününüz kutlu, yarınlarınız hep umutlu olsun 
Bu haber 620 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 1
 Çankırı - Çankırı DERNEK YÖNETİMİ 24.11.2011 11:46:09 
Değerli öğretmenlerimiz gününüz kutlu, yarınlarınız hep umutlu olsun
 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 1 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05