Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 3 Mayıs 2024 Cuma 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
3.138.113.188
0
34
406
207
20434
1871271 / 2591777
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : ANKARA TOPLANTISINDAN NOTLAR 10.03.2011 
06.03.2011 Pazar günü saat 13:00 ‘da Çankırı Dernek Yönetimi olarak Sincan’da Ankara’daki kardeşlerimizle bir araya geldik. Toplantıya katılımın olması adına aşağıda isimleri belirtilen kardeşlerimize de mesaj yoluyla bilgi verilmişti. Toplantıya katılan kardeşlerimiz ise “Ahmet KOÇ, Ahmet GARARSIZ, İsmail ÇALIŞIR, Mehmet KOÇ (Hacı) Mustafa  

EFE, Mustafa GÜNEŞ, Mustafa ÖZDEMİR, Ömer ERDAĞ, Şahin ÖZTAŞ, Recep TOMRUK, Musa YILMAZ, Cemalettin GÜNEŞ, Ali SİNMEZ ve Lütfi TOMRUK olmuştur.” Toplantıda her zamankinden daha çok birlik ve dirliğe ihtiyaç bulunduğu büyük metropollerin artık insanımızı yuttuğu, kültürümüzü hiç ettiği dernek başkanımızca vurgulandı. Dernek çalışmaları dernek yeri, köy şadırvanı, şenlik , su işleri vb. hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yer alımı konusundaki 100 TL lik ekstra ödemelerin niçin yapılmadığı ve aidatlar noktasındaki gecikmenin sebepleri katılımcı üyelere soruldu. Resmi üyeliklerde altı ay içerisinde aidat ödemeyenlerin üyeliklerinin iptal edilmesi gerektiğinin resmi bir iş olduğu ve üyelerimizin bu noktada kendilerine gönül koymamaları gerektiği hatırlatıldı.
Katılımcılardan yöneltilen sorular cevaplandırıldı.
1-Onur konuğu kavramı nedir?
Cevap kısaca: Hizmeti ve katkısı çok olan ya da yerel bölgedeki siyasi ya da bürokratları kapsıyor. Bu tür kardeşlerin köyümüze faydasının olduğu unutulmamalıdır. Elektrik direklerinin değişmesi, alt yapının gelmesi vb. hep bu tür çalışmaların sonucudur.

2-İnsanlar neden manevi haz alamıyorlar bu yönde ne tür çalışmalar yapılıyor?
Cevap kısaca: Farklı bir öneriniz var mıdır? İnsanları yüzde yüz memnun edemezsiniz. Sizin sevdiğinizi ben sevmem, giydiğinizi ben giymem, yediğinizi ben yemem, fıtraten bu böyledir. Şenlikte öneriniz var mıdır yazımızın altına bakın kaç öneri var. Öneri yok, ufkumuzu açın neler yapılabilir…Bizlere yardımcı olun.

3-Dernek yeri neden köyde değil de Çankırı içindedir?
Cevap kısaca: İnsanlarımızın çoğu Çankırı’da yaşıyor. Merkezde bir yerimizin olmaması bu tür dernek çalışmalarının da olmaması demektir. Bu gün burada toplanabiliyorsak bu dernekleşme ile ilgilidir. Derneğin varlığı ise yıllardır tecrübe edilmiş mekan kirasından kurtulmuş ayakları üzerinde durabilen bir dernekleşme ile olacaktır. Köyde bir yerin bulunması ya da bulunmaması kavramı dernekleşmenin oluşması için pek bir şey ifade etmiyor. Zira köyde yerimiz var, koskoca odamız var. Burayı hareketlendirecek kimdir? Çankırı’daki ve diğer illerdeki yapılanmadır. Çatı akıyor kim tamir edecek, çevre düzenlemesi var kim düzeltecek vb. Elbette ki Çankırı dernek yerinde organize olacak bu tür işler. Kira ödeyen bir dernek olmak istemediğimiz için bir mekan alındı. Aksi halde toplanan paralar hizmete dönmüyordu. Olaylara olumlu bakmak gerekir. Başarı ancak bu şekilde yakalanır. Ankara ya da İstanbul’da yer alınsa yardımcı olur musunuz? Deniliyor. İmkanlar elverse de keşke onlarda olsa. Ama unutulmamalıdır ki Çayırpınar Köyü Çankırı’dadır. Ölümüzde dirimizde Çayırpınar’a hasret…

4-Ankara’dan resmi üye olup Çankırı yönetiminde neden hiç kimse yok?
Cevap kısaca: Bu durumu genel kurulda gördük Ankara’dan kaç resmi üye toplantıya geldi. Yönetime kardeşimizi seçtik alınan kararların imzası için her hafta Ankara’ya mı geleceğiz Peki Ankara olarak şu talebimiz oldu da siz yerine getirmediniz, bizi hiçe saydınız diyebileceğiniz bir durum var mıdır? Allah için söyleyin, yoktur. O zaman sorun nerededir? Yönetimde olan ve burada bizi temsil eden kardeşlerimizle gayet uyumlu çalışıyoruz.

5-Neden bazı kardeşlerimize mesaj geliyor da bazılarına gelmiyor?
Cevap kısaca: Neden bazı kardeşlerimiz derneğe üye ya da gönüllü olarak aidatlarını ödüyor. Bazı kardeşlerimiz ise hiç aidat ödemiyor. Elbet arada bir fark var. Üyelerimize mesaj gönderiliyor, bir de yıllık 5 TL ödeyen kardeşlerimize bir yıl mesaj gönderiliyor. Her yıl yenilemek kaydıyla. Bunun haricinde bugün olduğu gibi gelin tanışalım bir birimizden haberiniz olsun demek için ise herkese mesaj çekiyoruz. Düğünlerde ise düğün sahibi parasını karşıladığı için sitemde kayıtlı ve düğün sahibinin de istediği herkese mesaj çekiyoruz.

6-Bayramlaşmalarda para toplanmasın?
Cevap kısaca: 5 yıldır bu işin içerisindeyim. 10 bayramlaşma yapıldı. Sadece bir kez para toplandı. Söz ile her şeyi güzel yapıyoruz, alıyoruz, satıyoruz vb. Maddi anlamdaki kısmı nasıl halledeceğiz ona bir türlü gelemiyoruz. Çalışmalar nedeniyle açığımız vardı bu yüzden 10 bayramlaşmada bir kez para toplandı. Hata ettik, bir daha kesinlikle toplamayacağız. Bayramlaşmada para toplanır kaygısını yaşamanızı istemiyoruz.

7-Neden köyde bayramlaşma yapılmıyor?
Cevap kısaca: Bu tür bir çalışma sergilendiğinde kardeşlerimiz köye gitmek istemiyorlar. Başka bir gerekçesi yoktur.

8-Şenlik alanında başka para toplanmasın? Biz davetiyelerimizi alıyoruz?
Cevap kısaca: Doğru söylüyorsunuz. Herkes üzerine düşeni yapsa davetiyeyi alsa problem çözülecek. Yalnız şenlik sonrası 2 bin lira gibi bir borç kalıyor. Bunu nasıl çözeceksiniz. Ya şenlik yapmayacaksınız ya da davetiye almayan kardeşlerimizin ismini zikredecek, kapısına dayanacaksınız. Her şey para değil ise bu kardeşlerin kalpleri kırılınca iyi mi olacak. Herkes fedakarlık edecek, anlayış gösterecek hısım, akrabasını bu işe ikna edecek. Yükü birlikte paylaşacağız. Şenlik alanına kutu koyalım isteyen kutunun içine atsın katkısını, diyorsunuz. Güzel acaba kaç lira atılır merak ediyorum. Davetiye alanlar ayrı listede tutuluyor, kişilerin yiğitlik yapıp alanda ismini zikrederek attıkları meblağlar davetiye aldı anlamı taşımıyor. İlgili kişi bizim listelerimizde daveti almamış olarak görünür. İstanbul’da kareşimiz şenliğe gelemiyor ama bu işlerin devam etmesi için katkı gönderiyor. Demek ki bu işin özü farklı… Çorbada tuzunuz bulunsun kardeşler...

9-İnsanlarımız rencide edilmesinler?
Cevap kısaca: Herkesi memnun etmek isteriz. Amacımız da budur. Birbirimizin hassasiyetleri farklı karşılıklı anlayış göstermemiz gerekir. Siz protokol için ayırdığımız yere oturursanız, sizi kaldırmaya gelende midir suç, yoksa oraya oturan kardeşimde midir? Siz vakit gelmeden gerekçesiz (hastalar vb) yemek isterseniz suç yemek vermeyen kardeşimde midir yoksa sizde midir? Mevlit okunurken cami önünde davul ile halay çekerken suç sizde midir, yoksa uyaran kardeşimde midir? Pideleri çantaya koyarken sizi uyaran görevlide midir suç yoksa sizde midir? Her şeye rağmen haklı da olsanız gelin bizleri affedin. Bu şenlik birbirimizi kırmak için yapılmıyor, amacımızda asla bu olamaz. Bunu sizler de biliyorsunuz.

10-Acılara gezi düzenlenebilir mi, şenlik günü?
Cevap kısaca: Talep gelirse neden olmasın. Traktörle gidilir her hal. Başka türlü taksi ile gidilmez. Önerilerinizi ilgili bölüme yazınız. Nasıl gitmek istiyorsunuz, ne zaman gitmek istiyorsunuz.

11-Cenazelerde pide, ayran vb hizmet yapılmasın? Yatırım köye yapılsın?
Cevap kısaca: 9. genel kurulda pide konusu oylandı, çoğunluğun talebi üzerine bu uygulama yapıldı, yapılıyor da. Azınlık çoğunluğa saygı duymalıdır. Bu konunun yeri 10. genel kuruldur. Şimdi bu konuyu iptal ederseniz dernekte tekrar ikilikleri başlatırsınız. Yatırımı biz nereye yapıyoruz? Cami, abdestlik lavabolar köyde değil midir?

12-Seçim olmalı insanların görüşlerine saygı duyulmalı, çoğunluğun dediği olmalı?
Cevap kısaca: Bir önceki soru ile çelişildi. Çoğunluk istedi biz yönetim olarak uyguladık. Çoğunluk bazı konularda farklı şeyler istiyor ise azınlıkta kalan kardeşlerimiz buna uymalıdır. Aksi halde demokrasi, çoğunluk gibi kavramların içi boşalır. İşimize geleni hoşumuza gideni yapmaya çalışır, istemediğimiz şeylerde de köstek olursak başarıyı yakalayamayız.

13-Köye düğün salonu yapılsın, geliri derneğe aktarılsın?
Cevap kısaca: Öneri güzel ama şuan maddi anlamda buna giremeyiz. Elbet gelir getiren bir yapılanma güzel olurdu.

14-Neden Pursaklar’da da ayrı bir toplantı yapılmıyor?
Cevap kısaca: Haklısınız. Bizlere böyle bir sıkıntı ilk defa dile getirildi.Bundan sonra Pursaklar’da da ayrı bir toplantı tertip edilmelidir.

15-Şenlik alanında lavabo yok? Şenlik yeri merkezde lavabolara yakın bir yerde olsun?
Cevap kısaca: Temmuzun sıcaklığı ne olacak, 5 saat sıcakta durabilirsek olur. Lavabo ihtiyacı olan kardeşimiz caminin bulunduğu yere kadar gelecek artık ya da bizim şenlik yerine yaptığımız seyyar WC kullanılacaktır. Gönül ister ki daha güzel olsun inşallah ilerleyen zamanlarda onlar da olur.

16-Her şey para değil neden para üzerinde duruyorsunuz?
Cevap kısaca: Ne güzel bir ifade değil mi? Evet para insanın elinin kiridir. 10 bin liralık bir organizasyon ve hiçbir şey para değil. Kaynaşma, tanışma, ne güzel… Nasıl bu değirmenin suyu dönecek. Herkes davetiyesini alacak. Almazsa köyden kovacağız mı hayır. Yapacak bir şey yok. Herkes kendini bilecek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek.

17-Şenliklerde siz yönetimler olarak mutlu değilseniz bu işi yapmayalım. Sizin mutsuzluğunuz üzerine mi bu şenlikler yapılıyor?
Cevap kısaca: Yönetimler gelen talep üzerine zor durumda kaldıklarından kabul ediyorlar. Hep birkaç kişinin üzerinde dönüyor işler. Zorluğunu bu işi bilenler biliyor. Bizler sadece şenlik bitip hesap kitaba dek gelince oh be diyebiliyoruz, rahatlayabiliyoruz. Gelin sıkıntıların her birini iş anlamında maddiyat anlamında birlikte çözelim. Yukarıdan aşağı söylenenler hep güzel. Çadır kurma, sandalye, masa, yemek, davetiye, davulcusu, sazcısı vb. bir de misafir gibi oturan asıl ev sahibi köylüleriniz. Herkes bir şeylerin ucundan tutmalı fedakarlık yapmalı. Hep aynı yüzler işin içinde oluyor. Bu gün buraya geldik. Neden geldik. Mesajımıza cevap vermeyen ya da mazeret beyan etmeyen kardeşlerimiz neredeler. Bu konuştuklarımızı onlar biliyorlar mı? Onlara aktarabilecek miyiz?

Köyümüzde vurulması planlanan sondaj ile ilgili de kardeşlerimizin görüşü soruldu. Kardeşlerimizin önerileri alındı.

Ankara’ya çekilen cenaze mesajlarından sonra Çankırı’ya gitmek isteyen kardeşlerimiz Mustafa EFE kardeşimizi arasınlar ki koordinasyon kurulabilsin önerisinde bulunuldu. Ayrı ayrı hareket edilmesin, denildi.

Ankara bölgesinde iş bölümü yapıldı :Mustafa GÜNEŞ, Mustafa Efe ve İsa ÇALIŞIR’ın yanına yardımcı olmak üzere , Pursaklar bölümüne: Lütfi TOMRUK ve Nurullah ÖZKAN , Sincan’a ise Ömer ERDAĞ kardeşlerimiz eklendiler.

Çalışmaların başarılı olması ve kardeşlerimizin mutluluğunun daim olması dilekleri ile toplantı Ankara’daki misafirlere yemek ikramıyla sona erdi.


1. Akın BALIK 2. Raşit ÇAKMAK 3. İhsan ÇALIŞIR 4. Hüseyin ÇORLU 5. Mustafa ÇORLU 6. Harun DEMİRKAN 7. Adnan GÜLŞEN 8. İsa GÜLŞEN 9. Selim GÜLŞEN 10. Erdal KAHRAMAN 11. Engin KAHRAMAN 12. Bekir KAHRAMAN 13. Cengiz KARAKUŞ 14. İbrahim KARAKUŞ 15. Hasan MAMATOĞLU 16. Mehmet MANTAR 17. Eyüp ÖZKAN 18. Nurullah ÖZKAN 19. Rıdvan ÖZKAN 20. Ömer ÖZTAŞ 21. Cengiz ÖZTÜRK 22. Osman SAYGIN 23. Arif SAYGIN 24. Muzaffer SAYGIN 25. Murat SERT 26. Selim SERT 27. Yasin SERT 28. Fazlı TOMRUK 29. Mustafa TOMRUK 30. Ramazan TOMRUK 31. Adem TOPDEMİR 32. Adem TÜRKOĞLU 33. Abbas ÜZÜM 34. Kadir ÜZÜM 35. Murat YILMAZ 36. Yakup YORULMAZ 37. FAZLI ÇALIŞIR 38. FATİH ÖZKAN 39. AHMET ÇALIŞIR 40. VİSALİ ÇALIŞIR 41. SEYİT ÇALIŞIR 42. ŞERAFETTİN KORKMAZ 43. ÖMER YILMAZ 44. ŞABAN TOMRUK 45. SALİM KAHRAMAN 46. SATILMIŞ ÇALIŞIR 47. MUSTAFA KOÇ 48. MUAMMER ÇALIŞIR 49. MEHMET MANTAR 50. MEHMET ÇALIŞIR 51. HAKKI KOÇ 52. AHMET YILMAZ 53. ADEM KOÇ 54. ABDULLAH ÇALIŞIR 55. SERDAR ÇAKMAK 56. SERHAT KAHRAMAN 57. ÇETİN ÇALIŞKAN 58. SALİH EFE
59. SERDAR KAHRAMAN 60. CİHAN KOÇ 61. KADİR ÖZTAŞ 62. Aydın MANAV 63. Bilal SERT (Mazeret Beyan etmiştir.) 64. İLYAS KÜÇÜK 65. MERT GÖKMEN 66. Hasan TOMRUK (Siz değerli köylülerimizin de toplantıya katılmalarını arzu ediyoruz.)

Not: Yayınlanan fotografların haricinde toplantı anında fotograf çekilemediği için başka fotograf yayınlanamamıştır. 
Bu haber 1495 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 0
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 11 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05