Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 5 Mayıs 2024 Pazar 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
18.227.190.93
0
58
716
517
20744
1871581 / 2592087
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : 7.BAHAR FESTİVALİ- http://www.bilisim18.net/senlik2010 07.07.2010 
Çankırı Merkez Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çayırpınar Köyü Muhtarlığınca geleneksel hale getirilen Bahar Festivalinin 7’incisi 3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde Çayırpınar Köyünde yapıldı. Çayırpınarlıların “Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap ve keder vardır.” düsturundan hareketle köylüleri  

arasındaki dayanışmayı, yardımlaşmayı, kalkınmayı, gurbette yaşayan köylülerini bir arada tutmayı, köylülerinin tanışıp kaynaşmalarını sağlamayı, yeni nesillere birlik ve beraberliğin önemini anlatmayı, eski âdet ve gelenekleri yaşatmayı amaçladıkları çalışmalarından bir tanesi de “Bahar Festivalleri”dir. Düzenlenen etkinliklere her geçen yıl katılımın daha fazla olduğu görülmektedir. Şenlik vesilesi ile gençler birbirlerini tanır hale gelmişlerdir. Atalarımız yüreklerinin sesini şu ifadede ne de güzel beyan etmişlerdir: Gönül ne çay ister ne çayhane, gönül ''sohbet ister çay bahane.
3 Temmuz Cumartesi günü başlayan program il dışından gelen köylülerin karşılanmasıyla başlamıştır. Çeşitli sebeplerle faklı illerde ikamet edip şenlik için köye gelenler bir birleri ile sohbet ederek gurbet özlemlerini gidermeye çalışmışlardır. Kurbanlar kesilmiş ve hakka niyazda bulunulmuştur. Mevlit-i Şerif kıraat olunmuştur. İkindi namazı müteakibinde katılımcılara kıymalı pide ve ayran ikramında bulunulmuştur.
Akşam saatlerinde Çenederin Kaşta sinsin ateşi yakılmış, ateş etrafında davul zurna eşliğinde küçük, büyük bütün katılımcılar bu geleneğin tadını doyasıya çıkarmışlardır. Akşam sinsin ateşi etrafındaki misafirlere pide ikram edilmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele tutuşulup çekilen halaylar, çıkarılan oyunlar köylüleri doyasıya eğlendirmiştir. Bayanlar festival alanında geleneksel köy kınası yaparak eğlenmişlerdir. İlerleyen saatlerde gökyüzünde köyün atmosferine farklı bir görünüm katan havai fişekler de ayrı bir renk cümbüşü oluşturmuştur.
4 Temmuz Pazar günü saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program köy muhtarı Celalettin ÖZKAN, Çankırı Dernek Başkanı Muammer ÖZTÜRK, İstanbul Dernek Yönetimi Yusuf GÜLŞEN ve Ankara Dernek Yönetimi adına Mustafa EFE’nin konuşmaları ile devam etmiştir.
Maddi katkılarından dolayı Mehmet KOÇ’a, aidat ödemedeki düzenliliğinden dolayı Sebahattin SERT’e, çalışmalarından dolayı bir önceki dönem dernek başkanlığı görevini icra eden Zeki ŞENTÜRK’e, İsa EĞİLMEZ ’e ise daha önceki dönemlerdeki dernek başkanlığı görevindeki çalışmalarından dolayı dernek yönetim kurulunca plaket verildi.
İsa EĞİLMEZ, Hüseyin ÇORLU, Tubanur KÖSE, Merve YORULMAZ, Emre ERDAĞ okudukları şiirlerle programa ayrı bir renk katmışlardır. İsa ve Hüseyin Bey’in kendi kalemlerinden dökülen hissiyat dinleyicilerce büyük beğeni almıştır.
Çankırı yaran ekibinin gösterileri ve aşık ile maşuk programa ayrı bir görsellik katmıştır. Palyaço ve deve canlandırmasında bulunan kardeşlerimiz de programa ayrı bir canlılık katmıştır.
Ahmet ÖZTÜRK ve Ali ÇORLU’dan köyümüz ile ilgili anılar katılımcılara aktarılmıştır.
Programda yer alan yarışmalar ise ayrı bir ilgi odağı olmuştur.
En güzel tatlı yapabilme yarışması: Yarışmaya Dilek ÖZTÜRK, Düriye ÇINAR ve Hatice ÖZKAN birer tepsi baklava ile katılmışlardır. Yarışmanın birincisi jüri tarafından Hatice ÖZKAN seçilmiştir. (Jüri Üyeleri: Gülsüm GÜLŞEN, Canan SAYGIN, Adil ÇALIŞKAN ve İsa EĞİLMEZ )
Koşu Yarışması :1.Nadim OKUMUŞ 2. Enes GÜNEŞ 3. Mert GÖKMEN
Karpuz Yeme Yarışması: 1.Sefer Can ÖZKAN 2.Furkan SİNMEZ 3. Celalettin ÖZKAN
Yumurta Kırma Yarışması:1.Mehmet Can SİNMEZ 2.Abdullah TOMRUK 3. M.Cafer ÖZTÜRK
Balon Patlatma Yarışması: 1.İbrahim ÖZKAN 2.Mustafa TURSUN 3.Eren SİNMEZ


İl Genel Meclis Üyeleri, Visali KARA, Osman CANBAZ, Hasan BOZKUŞ, Türk Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin MEMİŞ , Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol SELCİ , Türk Büro-Sen İş yeri Temsilcisi Hamdi ÖZTÜRK, Doktor İrfan BALCI ve çevre köylerin muhtarları programa katılanlar arasındaydı.
7.Bahar Festivaline yaklaşık 1000 kişi katılmıştır. Katılımcılara öğle yemeği ikramında bulunulmuştur. 7.Bahar Festivaline destek veren tüm köylülere, esnaflara, hizmet eden geçlere, gayretlerinden ve derneğe olan katkılarından dolayı bayanlara dernek yönetimince teşekkür edildi. Sevginin, barışın, kardeşliğin galip geldiği bir toplum ve bir sonraki festivalde buluşma dileğiyle akşam saatlerinde program sona erdi.
NOT :Çekilen fotoğraflar düzenlenmektedir. Düzenleme işlemi bittiğinde fotoğraflar yayınlanacaktır. Ayrıca haber metni Çankırı’daki yerel basına ve internet sitelerine de verilmiştir.

2010 Şenlik fotoğraflarına sitemizin anasayfasında yayınlanana kadar http://www.bilisim18.net/senlik2010 adresinden bakabilirsiniz.

Haber Sitesi
1-http://www.haber18.com/haber_detay.asp?haberID=4114
2-http://www.cankirisitesi.com/haberdetay.asp?ID=1873
3-http://www.cansaati.org/topluluk/forum_posts.asp?TID=3252&PN=1
4-http://www.cankiripostasi.com/surmanset_detay.asp?id=1260 
Bu haber 2411 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 8
 Fisiyingiller - Hüseyin ÖZKAN 7/15/2010 4:55:11 PM 
Tümkatılım cılara ve emeği geçenlerden allah razı olsun hep beraber nice festi vallere 
 Fisiyingiller - Turgut ÖZKAN 7/14/2010 9:00:21 AM 
Bu yıl 7 incisini düzenlemiş olduğumuz Festivalimiz gerçekten çok güzel geçti, gençler gün geçtikçe kaynaşmakta işin içine girmektedirler. Bütün gençlere ve diğer katkısı bulunan köylülerimize teşekkür ediyorum. Birliğimizin daim olması gelecek senelerde festivalimizin devam etmesi dileklerimle. 
 Hocâgil - Ömer ŞENTÜRK 7/12/2010 2:09:44 PM 
7.sini başarı ile geçirdiğimiz festivalimiz bizleri birbirimize kenetlediği gibi Çayırpınarı ve Çayırpınarlıyı çevrede kendinden söz ettirir olmuştur.Yani hep birlikte amacımza ulaşmanın sevinci içerisindeyiz.Köylü misafir herkese teşekkür ediyorum.Darısı gelecek yıllara.... 
 Köraligil( İbişgil ) - Ersin SİNMEZ 7/11/2010 1:29:41 PM 
Köyümüz festivalinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum vatani görevim nedeniyle bu yıl katılamadım herkeze gölcükten selamlar..... 
 Fisiyingiller - Celalettin ÖZKAN 7/9/2010 10:56:33 AM 
Festivalimize katılan katılamayan gönülleri bizlerle, köyümüzle ve köylümüzle bir olduğunu bildiğim bütün Köylülerime ve misafirlerimize teşekkür ederim. Allah birlikteliğimizi daim eylesin. Seneye buluşmak dileğiyle

Celalettin ÖZKAN
Çayırpınar Köyü Muhtarı 
 Arif Hocagil - Ferhat EĞİLMEZ 7/6/2010 2:56:52 PM 
Bu sene 7. yapılmasına rağmen ve çok ama çok istememe rağmen yine kayılamadım. Meslek icabı ha deyince izine ayrılamıyoruz maalesef. Çok plan yaptım programladım ama son anda yine bi terslik çıktı ve izine bir hafta geç ayrılmak zorunda kaldım. Yine bi terslik olmazsa 12 temmuzda izine ayrılacağım. Her ne kadar katılamasamda yüreğim sizlerle idi. Emeği geçen tüm köylülerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse inşallah seneye katılaya çalışacağım.
 
 Hocâgil - Zekeriya ŞENTÜRK 7/6/2010 11:35:42 AM 
Sevgi, barış ve kardeşliğin hakimiyetinde hasret çeken yüreklerin özlemlerini giderecek bir sonraki festivalde buluşabilmek ümidi ile festivale sadece maddi katkıda bulunmakla yetinmeyip yüreklerindende bi şeyler katan güzel toprakların güzel insanları ALLAH HEPİNİZİN YAR VE YARDIMCISI olsun... 
 Arif Hocagil - Yasemin CONTAR 7/5/2010 10:52:24 AM 
canım amcam İsa EĞİLMEZ ve biricik Halam Muradiye ÖZTAŞ' a her ne kadar gidip görmesemde şenlikte gösterdikleri özveri ve emekleri için teşekkür ediyorum yüreğinize sağlık 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 2 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05