Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 5 Mayıs 2024 Pazar 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
18.224.44.108
0
106
764
565
20792
1871629 / 2592135
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : SINAV İSİMLİ ÖYKÜYÜ SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ 03.05.2014 
1967 yılının Mayıs ayıydı. Tabiat bütün ihtişamı ve güzelliğiyle kendini gösteriyor, etrafı saran kır çiçeklerinin kokusu ortamı kaplıyordu. Uzaktan gelen çan sesleri, bir sürünün yaklaşmakta olduğunun habercisiydi. Geceyi dışarıda geçiren sürü, sağılmak için köye dönüyordu. Ortamın sıcaklığından birbirine girmiş koyunları hareket ettirmek oldukça zor oluyordu. Çobanın, tıraşı uzamış, kavruk ve yılların izlerini taşıyan yüzünde terler birikmişti. Terini koluyla sildi .Kan, ter içinde kalmıştı-Hişt-oho-breh breh !; diye sesler çıkararak sürüyü hareket ettirmeye çalışıyordu. Nihayet sürü hareket etmişti. Çoban eşeğine bindi. Sürünün çıkardığı toz bulutu, ta köyden görülüyordu. 

Sürü köye girmek üzereydi. Yorgun ve uykusuz çoban, bir çocuğun “Dede”; sesiyle, hülyalarından uyandı .Onun, az önceki tükenmişlik halinden hiçbir eser kalmamıştı. Çünkü karşıdan koşarak gelen, torunundan başkası değildi .Bu buluşma belki de yaşadığı en güzel andı. Birbirlerinin yüzüne hasretle bakan dede ve torun tekrar tekrar kucaklaşıp, öpüşüyordu. Dede, hasretle kucakladığı torununu Hooop! diyerek eşeğe bindirdi. İkisinin sevinci de davranışlarına ve dillerine yansımış, durmadan konuşuyorlardı. O sırada okulun yanından geçmekteydiler.
Öğrenciler teneffüse çıkmış, koşturmacalar ve bağrışmalar ortalığı kaplamıştı. Okul müdürü ile çoban selamlaştılar.
Müdür:
-Gözün aydın! Dursun dayı.
-Sağol, müdür bey!
Müdür bey çocuğa döndü:
-Adın ne senin delikanlı?
-Adil, dedi çocuk.
-Kaçıncı sınıftasın?
-5. sınıftayım.
-Çalışkan mısın?
Çocuk bu soruya cevap vermedi. Bu sorudan çok sıkılmıştı. Çünkü övünmekten hoşlanmazdı.
-Seni bir öğrencimizle yarıştırayım, dedi.
-Seyit, buraya gel!
Simsiyah saçlı, iri,kara gözlü, sevimli bir çocuk koşarak geldi. Hareketleri onun çalışkan biri olduğunu çağrıştırıyordu.
Müdür, tahta sandalyeye oturmuş, çoban dede de eşeğine yaslanmış meraklı gözlerle olup biteni seyrediyordu.
Sınav beni ön plana çıkarmıştı. Müdür “Aferin evladım!”diyerek başımı okşadı.

Ayağa kalktı. Odasına yöneldi. Bize biraz beklememizi söyledi. Az sonra döndüğünde elinde bir mektup vardı. Mektup benim öğretmenim, Azize Hanım'a yazılmıştı. O gün, iş bittikten sonra dayımla annemin köyüne dönerken hüzünle karışık bir sevinç vardı içimde. Bana verilen mektubun içeriğini tahmin edebiliyordum. Ertesi gün okula gittiğimde sınıfa giren öğretmenime mektubu verdim. Mektubu alan öğretmenim meraklı bakışlarla ne olduğunu sordu. Durumu anlattım. Sınıfta mektubu açtı. Sesli olarak okudu. Çok duygulanmış gözleri dolmuştu. Yüzüme baktı. Bu bakışlar bana çok şeyler anlatıyordu.
Aradan yıllar geçti. Öğretmen olarak başladığım meslek hayatıma Çankırı’da devam ederken okul müdürünün yeni gelen arkadaşlarla tanışma toplantısı yapacağını işitince öğretmen odasına çıkıp beklemeye başladım. Tanışma sırasında yıllar önce yarıştığım Seyit arkadaşımın orada olduğunu anlayınca içimi tarifsiz bir mutluluk kapladı. Yılların verdiği yıpranmışlık bende olduğu gibi, ondan da çok şeyler alıp götürmüştü. Evet, o simsiyah saçlar, pırıldayan gözler gitmişti. Gitmeyen tek şey sevgi dolu bakışlarıydı…
 
Bu haber 840 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 5
 Hocâgil - Adil ÇALIŞKAN 16.05.2014 19:50:25 
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ANCAK ÖVÜLMEK VE ÖVÜNMEK BENİ ÇOK UTANDIRIR.SAYGILAR... 
 Hocâgil - Ömer ŞENTÜRK 10.05.2014 10:56:11 
Iradesi,sevgisi,azim ve kararlılığı duygusal yaklaşımı ve paylaşımı ile takdir ettiğim Adil Hocamızı gönülden tebrik ediyor,başarılı alanını daha da genişleteceğine inanıyor,tebrik ediyorum. 
 Fisiyingiller - Nurullah ÖZKAN 06.05.2014 18:08:48 
bu memleket sizin gibi yüregi açık ve sevgi dolu egitimcileri hiç bir zaman unutmayacak her daim biz ve çocuklarımızdan saygıdan başka birşey görmeyeceksiniz ellerinden öpüyorum adil hocam. ve şu da bilinmeli ki içten pazarlıklı ve sinsi insanlar bu hayatta hiç bir zaman muaffak olamayacak ve asla kazanamayacaklardır.
 
 Hocâgil - İlyas ŞENTÜRK 04.05.2014 09:38:32 
Sevgili abimle ne kadar gurur duysam azdır.Çocuklarıma sizin gibi bir öğretmen vermesi için yüce ALLAH a dua etmişimdir. Gerçekten mükemmel bir karakter büyük bir şahsiyettir Adil hoca. Ben Meslek Lisesindeyken Müdür Yardımcımız Muttalib KARAMAN hocamda da gerçekleri yansıtan övgü dolu sözler duymuştum. Yıllar sonra Abimin Göl Başından Öğrencisi Atilla dan Adil hocam dedikçe ağzından bir Adil hoca daha çıkıyor. 
 Çankırı - Çankırı DERNEK YÖNETİMİ 03.05.2014 20:27:16 
Kurgusu ile - gerçek ya da gerçeğe uygun olma vasfı ile - yazın hayatımızda bir tür olan öykü değerli Hocamızın kaleminde ayrı bir güzellik kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve yazılarının devamını bekliyoruz. Zira bu tür küçük hikayelerin büyüyünce roman olması beklenir. Değerli Hocam kaleminiz kuvvetli, neden bir roman çalışmanız olmasın... Selamlar 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 6 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05