Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 27 Nisan 2024 Cumartesi 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
3.129.67.26
0
50
2132
3452
18742
1869579 / 2590085
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : YENİBABSA GRUBU YAPRAKLI KÖYLERI İÇME SUYU BİRLİĞİNDEN 27.01.2013 
Köyümüzünde içerisinde bulunduğu su birliği kuruldu. Detayları köyümüz derneği ve köy ilan panolarında askıya çıktı. Su birliğinden gelen yazı ve Teknik Şartname aşağıdadır. Köylülerimize ilanen duyrulur. ( Yazı metni tarayıcıdan alındığı için bazı hatalar olabilir, affınıza sığınıyoruz.) 

Köyümüz için hayırlı olsun. / ÇAYIRPINAR KÖYÜ MUHTARLIGINA 03.01.2013 Yeni Babsa Grubu Yaprakh Koyleri Icme Suyu Birligi su isletim ihalesi Ceyka Mad.Ins. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. Ihaleye verildiginden dolayi 15.01.2013 tarihine kadar bütün aboneierin su sayacları arızalı olanlarin yaptirılmasi ve olmayanlarında acilen taktırılması gerekmektedir. 15.01.2013 tarihine kadar su sayaclarini tamir ettirmeyen ve taktirmayan abonelere 250,00.-TL para cezasi kesilecektir. Söz konusu konunun Köy muhtarlıklarınca halka duyrularak gerekli tetbirlerin almmasinı rica ederim.Şerafettin DURMUŞ Birlik Başkanı

YENİ BABSA GRUBU YAPRAKLI KÖYLERI İÇME SUYU BİRLİGİ İŞLETME İHALESI
IDARE VE TEKNIK ŞARTNAMESI
MADDE 1- Bu ihale İlçe Yeni Babsa Grub 1. kısmi Köylerine, (Subaşı Köyü, Yamaçbaşı Köyü Kayacık Köyü , Büyükakseki Köyü, Topuzsaray Köyü, Kirliakça Köyü , Çevrecik Köyü, Zekeriya Köyü, Sofuoglu Köyü, Kuçüklü (Merkez ), Bayındır Köyü (Merkez), Çayırpınar Köyü(Merkez) Pehlivanlı Koyu (Merkez) olmak üzere toplam 13 ünite (650 Hane, 1600 nufus olup %20 arti veya %20 eksilebilir) saglıkli, yeterli ve devamlı (Kaynakta bulunana kadar) içme suyu temini içermektedir.
MADDE 2- Suyunu bedeli ihale teklifinden belirtilen kademe ve miktardadir. Su parasi ayda bir toplanarak bir sonraki ayin en geç 15'ine kadar Birlik Müdürlüğüne teslim edilerek Isletmeci ve Biriik Görevlisi tarafindan para birlik hesabina yatirılacaktir. 2 ay üst üste su paralarının Birlige getirmedigi takdirde işletmeci ile yapilan sozleşme fesh edilecektir. Abonelerden su parasi tahsilati isi isletmeci tarafindan asagidaki gibi 3 kademe üzerinden yapilacak olup teklifleri buna gore verecektir.
5.00.-TL Abone başı sabit ücret toplanan ücret tamamı isletmeciye kalacaktir.
a)0-10M3 1,50.-TL
b) 10-20 M3 2,00.-TL
c) 21- M3 3,00.- TL üzeri kademeli bedel üzerinden akdedilmistir.
(Sozlesmenin uzatilmasi durumunda su ücretleri yillık enflasyon miktarı kadar artis, yapilacaktir.)
MADDE 3- İşIetmeyi alan firma teklif mektubunda verdigi 3 kademe tarife tizerinden (KDV DAHIL) abonelerin kullandiklan su miktan kadar Birlige odeme yapacaktir. KDV dahil toplanan bu ücretin KDV'si isletmeci firmaya, KDV haricindeki toplam miktardan damga vegisi kesildikten sonra %80'i isletmeciye, %20 si ise birlige gelir kaydedilecektir. İshale hatti ve koy içi sebekeleri yıprandigi-eskidigi bakim ve onarimlar gerektigi, bu nedenle Birlige bu harcamalar için gelir temin etmek amaciyla abone basma sabit ücret KDV dahil 5,00.-TL alınacaktir. Alınan 5,00.-TL tamamı isletmeciye ödenecektir. Bunun için ay bir fatura kesilecektir.
MADDE 4- Yeni Babsa Gurubu Yaprakli Koyleri içme suyu 1. kisim isale, Yankollar ve şebekelerdeki dogabilecek bütün arizaları yüklenici(isletmeci) tarafindan giderilecektir. Kullanılacak araç, alet ekipman ve malzemelerle de yuklenici(isletmieci) tarafindan temin edilecektir.
MADDE 5- Meskenlerde kaçak su kullananlar kaçak su kullammları ile ilgili olarak herhengibir tebligat yapilmadan isletmeci tarafindan tutanak tutulacak isletmeci Birlik Baskanı ve ilgili Koy Muhtarının işbirligi ile 3 gün içinde kaçak su kullanım ücreti ile ayrıca para cezasi tahakkuk ettirilecektir. Kaçak kullamcidan kaçak su kullandigi her ay için 100 M3 üzerinden cezali su ücreti tahsil edilecektir. Bu meblagın %801'i isletmeciye ve %20'u Birlige gelir kaydedilecektir, ayrıca kaçak su kullanan kisiye 250,00.-TL para cezasi kesilecek olup isletmeci ile Biriik arasinda yari yarıya paylasilacakti. Cezali su ücreti ile kaçak su kullanim cezasının , icra takibi isletmeci tarafindan yapilacak ve icra masraflan da isletmeci tarafindan karsilanacaktir.

MADDE 6- Birliğe tabi olan köyler ve mahalleler dısında ve çevresinde bulunan tesis, isletme, mandira, benzinlik vb. yerlerde yaşayanların grup içme suyundan kaçak su aldiklan isletmeci ve ilgili koy muhtan tarafindan tespit edilmesi halinde Birlik Baskanlıgi, ilgili köy muhtarı ve isletmeci koordinesinde isletmeci tarafindan tutanak tutularak kaçak su kesilecektir. Bu sekilde birince defa kaçak su kullananlara 5.000,00.-TL tekerruru halinde 10.000,00,-TL para cezası uygulanacaktir. Kesilen para cezasi tutan Işletmeci ile Birlik arasında yarı yarıya paylastirilacaktir. Kaçak su kullanım cezasinin icra takibi işIetmeci tarafindan yapilacak ve icra masrafları da isletmeci tarafindan karsilanacaktir.
MADDE 7- i§letmeci tarafindan abortelerin su sayaflan okunduktan sonra su borflanm 8 giin iginde odemelerine ilisjcin bir ihbarnarne verilecek, yapdan ihbara ragmen 8 giin i^inde su borcunu odemeyen abonelere odemedigi her ay 19m %10 gecikme zammi uygulanacaktir. 2 donem (2 ay) iist iiste su iicretini odemeyen abonenin suyu tutanak tutulup kesilerek miihiirlenecektir, abonenin suyunun kesilmesi Birlik Basjkanligi bilgisinde ilgili koy muhtan ve i§letmeci tarafindan kesilmesi gercekle§tirilecektir. Abonenin tekrar ba§vurraasi iizerine su iicreti, gecikme faizi cezasi ile birlikte kesme ve tekrar acma iicreti olarak i$letmeci 40,00.- alacaktir. 40,00.-TL paramn tamami isletmeciye ait olacaktir.
MADDE 8- ihbarnarne ve tahsilat makbuzlari işIetmeci tarafindan bastirılacaktır, Ihbar makbuzlarında Seri Numarasi, Abone Numarasi, Abone Adi ve Soyadi, Ilk Ve Son Endeks, Toplam Kullanim Su Miktan (M3 cinsinden), Toplam KDV dahil Su ücreti, Son Odeme Tarihi, Makbuz Duzenleme Tarihi, İşIetmecinin Adi ve Isletmecinin Vergi Numarasi yazil olacaktir. Tahsilat Makbuzunda Seri Numarasi, Abone Numarasi, Abone Adi ve Soyadi, ilk ve Son Endeks, Toplam Kullanim Su Miktan (M3 cinsinden), Toplam KDV dahil Su ücreti, Son Odeme Tarihi, Makbuz Duzenleme Tarihi işletmecinin Adi ve isletmecinin Vergi Numarasi yazilı olacaktir. iletmeci tarafindan ayri ayrı her koy icin ve her ay irsaliye fisi duzenleyerek Birlik Müdurlugune teslim edecek ve irsaliye fisinde tahsilat makbuzlarındaki Seri Numarasi, Abone Numarasi, Abone Adi ve Soyadi, ilk Ve Son Endeks, Toplam Kullanim Su Miktan (M3 cinsinden), Toplam (KDV dahil) Su ücreti yazilacaktir. Aynca toplanan su ücretleri ile ilgili olarak isletmeci tarafindan- faura kesilecek.
MADDE 9- Hangi uniteye ne kadar suyun verilecegi Koye Yonelik Hizmetler Müdürlügunden temin edilecek, teknik elemanlar denetiminde Birlik Yönetimi tarafindan belirlenecektir.
MADDE 10- ihaleyi alan yuklenicinin is mahallinde her zaman en az 1 Adet Kazici Kepce, 1 Adet Binek Araci, 1 Adet Jenerator, 1 Adet icme suyu ustasi bulundurulacak olup Yapi Aracları Taahhütnamesi ve Teknik Personel Taahhütnamesi vermek zorundadir. Aynca hatta bulunan çeşitli ebatta borular ve sanat yapiları ile vana vantuz vs. tamirati için gerekli malzemeleri bulundurmak zorundadir.
MADDE 11- ihaleye katilan firmalar Benzer işier ve ayni işlere ait is, deneyim belgesi vereceklerdir.
MADDE 12- Yüklenici; isale hattında, $ebeke ve yan kollardan meydana gelebilecek arizalan 24 saat içerisinde gidermek zorundadir. Arızaların mesai mefhumu gozetilmeksizin her gün resmi dini, bayram tatilleri ve cumartesi, pazar denilmeksizin anında yerine getirilmesi saglanacaktir. Gidermedigi takdirde anzanin meydana geldigi hattaki abone başıma 5,00.-TL. para ceza Birlik hesabına yatiracaktir (Çankin Ozel Idareden malzeme teslimati dikkate alınacaktir).
MADDE-13 Tamiratta kullarulacak malzemeler TSE'nin çıkarmış oldugu son kriterleri taşımak zorundadir.
MADDE 14- İşin işletme süresi, sozleşme yapildigi tarihten itibaren 1 yil, olup birlik encümeni uygun gorurse meclisinde görüşünu almak uzere 5 yil daha işletme süresini uzatabilecektir. Birlik Encumeni süreyi uzatip uzatmamakta serbesttir. Teklif veren firmalar geçici teminat bedeli olarak 2.000,OOTL, Kesin teminat olarak 5.000,OOTL nakit veya Banka Teminat mektubu veya senet verecektir.
MADDE 15- Anza tespiti, bakim, onarim ve gerektigi takdirde klorlama isjemlerinin de işletmeci
tarafindan yapilacaktir.
MADDE 16- Teklif mektubunda belirtilen ve firmalar tarafindan doldurulan fiyatlara KDV dahil edilecektir (Firmalar KDV dahil fiyat vereceklerdir). KDV'nin haricindeki toplanan paralar 3. Maddede belirtilen oranlar uzerinden dagilimi yapilacaktir.
MADDE 17- Ihaleyi alan isletmeci ihale süresi dolduktan sonra yeniden ihaleye çıkıp yeni bir işletmeci ihaleyi alarak işe baslayıncaya kadar eski isletmeci gorevine devam edecektir.
MADDE 18- Yuklenicinin Teknik ve Idari Şartnamede belirtilen hususlarından, herhangi biri yerine getirmemesi halinde sozlesme fesih edilecek, teminati birligi irat kaydedilecektir
MADDE 19- Yüklenici bünyesinde yer alan makine ve ekipmanlarm her turlu vergi sigorta gibi primlerini odemek zorundadir. Çalısmalar esnasinda meydana gelebilecek kazalarda her türlu zarar, ziyan ve tazminat yukleniciye aittir.
MADDE 20- Yiiklenici soz konusu hizmeti bir alt yukleniciye devir ve temlik edemez.
MADDE 21- Yiiklenici arandigi zaman en kisa zamanda ulasilabilmesi ve gerekli tebligatlann yapila bilmesi için ikamet adresi, telefon ve faks mmaralanni bildirmek zorundadir.
MADDE 22- Ana hat ve yankollar dahil area tespiti isletmeci firmaya aittir, suyun ba§indan Yakadere Ko'yiine kadar kismin tamiri, eskimis koy şebekelerinin sebekesinin degistirilmesi, Jenerator yetersiz kaldiginda jenerator temim, ana hattaki büyük arizalar yapimi isletmeci tarafindan boru ve diger malzemeler temini Çankin Ozel Idaresi taafindan karşılanacaktir. Geri kalan tamirler isletmeci tarafindan yapilacaktir. Gerektigi hallerde ar ızabulmada Koy Muhtari veya gorevlendirecegi kisi veya kişiler isletmeciye hatla ilgili bilgi verecektir. Ancak muhtarliklar isletmeci firmaya gerekli kolaylıkları saglayacaklardir.
MADDE 23- Su Sayaclarinın arizalanmasi haricinde saylar isletmeci tarafindan sokülecek, tamiri vatandas tarafindan yaptirılacak. Tamir edilen sayac yine bizzat isletmeci tarafindan takilacak. Saatin sokulesinden sonra vatandasin magdur olmamasi için ara baglanti yapilarak suyun kesintisiz akmasi saglanacak, sayacın tamiri için geçecek sürede aylık 20M3 uzerinden hesaplama yapilarak su ücreti almacak. Su sayaci vatandas tarafindan en geç 10 gun içinde tamir ertirilerek yerine takilmak üzere isletmeciye teslim edilecek, isletmeci kendisine teslim edilen sayaci 24 saat içinde yerine takacak. Takmamasi halinde 20,00.-TL birlige para cezasi odeyecek. Abone tarafindan 10 gün içinde sayaç tamir ettirilip isletmeciye teslim edilmezse aboneden aylık 50M3 uzerinden su ücreti alınır. Arızalı sayacın sokulmesi ve tamirinden sonra yerine taktirılmasi için abone isletmeciye 10,00.-TL ücret odeyecektir.
MADDE 24- Sayaçların muhürlenme is ve islemleri isletmeci tarafindan yapnacak ve mühurleme giderleri isltetmeci tarafindan karsilanacaktir.
MADDE 25- Birlik Meclisi ve Birlik Encümeni toplantilarna gorülen lüzum üzerine çagrıldigi zaman isletmeci bizzat katilacaktir.
MADDE 26- ihalenin basiangiç ve bitis tarihine kadar tahsil edilemeyen ucretlerden Birlik sorumlu degildir. Sorumluluk ve turn icra takip is ve islemleri isletmeciye ait olacaktir.
__ *
MADDE 27- Isletmeci tarafindan arıza kayit defteri tutulacak, her anza, arızanın olus tarihi, arızanin nerede meydana geldigi, arızanın turü, arıza için kullanılan malzemelerin yazilacagi bir defter tutulacaktir. Anza giderildikten sonra arıza ile ilgili bolüm koy muhtarına da imzalattirılacak.

*
MADDE 28- Abonelerin ana hattan su aldikları düğüm noktalarinda meydana gelecek arizalar isletmeci tarafmdan giderilecek. Aboneden veya Birlikten para talep etmeyecektir.
MADDE 29- Ihale sartnamesi Birlik Yonetimi adina Birlik Encumenince hazirlanmistir.27.12.2012
İHALE KOMİSYONU
Şerafettin DURMUŞ - ENCUMEN BA§KANI-Kayacık Köyü Muhtarı
Mehmet TÜRK-Topuzsaray Köyü Muhtarı
Ceyka Mad. İnş.Taah. Sanayi ve Tic.Ltd.Şti.
Ömer KAYMAK-Kirliakça Köyü Muhtarı
İrfan GÖKMEN-B.Akseki köyü Muhtarı
Arif KARACA-Bayındır Köyü Muhtarı
A.Ayvaz ÇAL- Genel Sekreter Yardımcısı
 
Bu haber 959 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 0
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 6 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05