Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 24 Nisan 2024 Çarşamba 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
18.118.12.222
0
60
240
1560
16850
1867687 / 2588193
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : KADİR GECENİZİ TEBRİK EDERİZ 02.08.2013 
Kur’an-i Kerim’in inmeye basladığı Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi İslam’da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an-i Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadır: “ Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde 


indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü is için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir, 1-5). Sure, insanlara Kur’an’ın değeri ve önemi hakkında bilgi vermektedir. Allah Teala, Hicr Suresinde “Bunu biz indirdik” buyurur. Yani Hz. Peygamber (s.a.v)’in arzusu ile değil bizim dilememiz sonucu indirilen apaçık bir kitaptır.

Kadir Gecesi Denilmesinin Sebebi bu geceye Kadir gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Çünkü: a) Kur’an-i Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. b) Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir. c) Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Tesl’nin ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312). d) Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner. e) Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mümine selam verirler.
Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan’ın yirmi yedinci gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.v) bunun kesinlikle hangi gece olduğunu belirtmemiş, ancak; “Siz Kadir gecesini Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız” buyurmuştur (Buhari, Müslim).

“ Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır. ” (Buhari).
Bu duygu ve düşüncelerle kandilinizi tebrik ederiz. 
Bu haber 542 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 2
 Yusufgil ( Abazalar) - Salim ÖZTÜRK 02.08.2013 15:27:43 
Ey Allahım! Gerçekten sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse bizleri de affet. Kadir gecesinin kadrini bilenlerden olmayı bizlerede nasip eyle Yarappı....AMİN 
 Çankırı - Çankırı DERNEK YÖNETİMİ 02.08.2013 15:13:01 
Kadir gecesinin kadrini bilenlerden olmanız dileğiyle geceniz mübarek olsun. 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 1 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05